2015. augusztus 5., szerda

Alkotói láz, egyebek, stb.

Haladok a mesekönyvvel. 1-2 héten belül szerintem be is tudom fejezni az első változatot, aztán meglátjuk.
Ma ráadásul két pályázatra is küldtem írásokat, 5 rövid prózát és 3 rövid verset. A cinikus, felnőtt regényem is alakul, megvan a váza, már csak ki kell bontani. Élek a gyanúval, hogy oda, ahova szeretném, ezt nem fogom tudni küldeni. Nem lesz elég "szép", hogy szépen fogalmazzak. 
Augusztus 10-től lehet jelentkezni a 4. Slam Bajnokságra. Tolom is, két napja pont azt álmodtam, hogy bejutottam és ott állok a Trafó színpadán a döntőben. És emlékszem, mikor mit adtam elő. Úgyhogy ennek megfelelően fogok készülni. Aztán lesz, ami lesz. Nyüzsögni kell, kérem szépen.
Ó, hónap végére pedig tervezünk Kedvessel egy jó kis felolvasóestet, a pályázati felhívást hétvégén össze is dobom.:)
Van egy álláslehetőség, gyorsan küldöm is nekik a leveleket. Mondjuk erkölcsi is kell hozzá, az 3000 mínusz rögtön és akkor még nem is biztos, hogy felvesznek. Arról nem beszélve, hogy levonták az éves kártyadíjat, így most nincs elég a számlámon a diákhitel átutalásához, be kell fizetnem a különbözetet, hogy el tudjam küldeni. Igazán csodálatos. :D
Mondjuk nem panaszkodom, mert holnap valószínűleg cuki élményben lesz részem, jövő héten meg esküvőre vagyunk hivatalosak, oda is menni kell. Szerencsére a pár kifejezetten nem kért semmit senkitől, így csak az utazást kell állni (kocsival megyünk, így még jobb, ráadásul éjszakára is befogadnak kedves ismerősök). De más luxusra most nem költünk. Sajnos az októberi Rájátszás lemezbemutató veszélybe került, arra most biztosan nem tudjuk megvenni a jegyeket, talán majd jövő hónapban. Amíg nincs munka, barátom a vatera. :) 
De legalább - hogy pozitív is legyek - nem vagyok szellemileg kimerült, idegbeteg, depressziós, mióta nem dolgozom. Az egészség fontosabb és csak ez számít. Van idő háziasszonykodni, olvasni és alkotni. Kedves pedig szabin van hónap végéig - éljen az egyetemi szünidő -, úgyhogy egy kis időt tudunk egymással is tölteni, nemcsak reggel és este látjuk egymást. Az élet szép, vagy legalábbis nem olyan rossz, mint tűnik elsőre.
Azért jó, hogy hamarosan itt az ősz, mert számomra az hoz megújulást, tölt fel energiával. Sok minden lesz, sok minden vár rám! Remélem.:)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése